dinsdag 18 november 2014

Kan niet waar zijn!

Wist u dat het slechts 9% van het jaar regent? Een veel gehoord (oneigenlijk) excuus om maar niet op een e-scooter of e-bike naar het werk te gaan is namelijk dat het zo vaak regent. Zelf rij ik vrijwel dagelijks tussen Benthuizen en Rijswijk op en neer en zelden heb ik mijn regenpak nodig om mij tegen de regen te beschermen. Kortom het is eigenlijk geen excuus.


Wat is dan toch dat ongrijpbare verlangen om een uur eerder op te staan, teneinde toch op tijd op het werk te verschijnen? Je moet immers vroeger opstaan want in de ochtendspits staat er altijd een file  richting Den Haag en op weg naar huis is het al niet veel beter. Als het dan ook nog eens een keer regent is het helemaal een drama op de A12. Als er dan weer zo'n file richting Den Haag staat en ik op mijn e-scooter langs rij, dan kan ik toch een glimlach moeilijk onderdrukken. Waarom doet men dit zichzelf aan? Voor de zogenaamde "vrijheid", hetgeen geen vrijheid is want je staat gedwongen in de file en kan geen kant op.
Dan is er nog het kostenplaatje! Denk aan benzinekosten en veelal de parkeerkosten om de auto ergens te kunnen parkeren. Allen al op bezinekosten kan met een e-scooter enorm bespaard worden. Zoetermeer Den Haag is ongeveer 20 km. Stel een auto rijdt 1:10, dan ben je aan benzine momenteel gemiddeld € 3,40 kwijt. Mijn e-scooter verbruikt voor die zelfde afstand € 0,16 aan stroom.  100 km kost dus aan benzine voor de auto € 17,00 en aan stroom voor de e-scooter € 0,80! Voor die € 17,00 kan ik 21 ritten (= 10 dagen woon-/werkverkeer) maken. Voor 21 ritten met de auto ben je alleen al aan benzine € 35,70 kwijt en voor dit bedrag kan ik met de e-scooter 44 ritten maken hetgeen overeenkomt met 880 km, hetgeen met de auto € 517,65 aan benzine kost en zo kunnen we nog even doorgaan. Kortom u bespaart honderden euro's wanneer u van de e-scooter gebruik gaat maken voor woon-/werkverkeer tot ongeveer 30 km.
Weet u wat ook zo lekker is? Je kan dan ook weer wat langer blijven liggen want je staat niet in de file!

U denk vast; dit kan niet waar zijn. Het is wel waar en ik om het graag toelichten. Ga daarvoor naar de website www.e-motive.nl en maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten